Довършват отчужденията за разширяването на Голямоконарско шосе в Пловдив

Довършват отчужденията за разширяването на Голямоконарско шосе в Пловдив

Отчуждителните процедури за разширяването на Голямоконарско шосе в пловдивска област ще бъдат довършени, след като правителството отпусна 1.5 млн. лв. за реконструкцията на пътя. Веднага след това ще започне реализацията на проекта.

Парите са допълнителен трансфер за целеви разходи за 2021 г. и ще бъдат преведени по бюджета на община „Марица“, съобщи Ангел Стоев, областен управител на област Пловдив.

Реконструкцията и разширяването на Голямоконарско шосе е важно за региона, тъй като то свързва с автомагистрала „Тракия“, не само град Пловдив, но и с пътищата за Смолян и Родопите. Трасето е най-ползваната входно-изходна артерия на Пловдив. Над 500 000 жители на общините Пловдив и „Марица“ минават по тази  общинска и междуобщинска пътна мрежа. Пътят ще нормализира трафика, ще облекчи придвижването на хора и стоки, и ще допринесе за привличането на нови инвестиции в региона.

В проекта за Голямоконарско шосе се предвижда удвояването му, както и изграждането на  кръгови кръстовища  с  бул. "Дунав" с "Васил Априлов", на отбивката за КАТ, хладилната база на индустриалната зона на с. Радино, Западната тангента, на жп прелеза със с. Царацово и на южния обход на община "Марица". Пътят ще е с две платна по три ленти до табелата на Пловдив и с две платна по две ленти до пътната връзка за с. Царацово. 

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.