Довършват на половинки булевард „Васил Левски“

Довършват на половинки булевард „Васил Левски“

Изсипват 1300 тона износващ асфалт

Столичният булевард „Васил Левски“, в отсечката от Софийския университет до ул. „Граф Игнатиев“, няма да бъде затварян нито за един ден, съобщиха от общината за „Монитор“. В момента в участъка тече ремонт, като предстои полагане на 1300 тона износващ асфалт.

Първоначално от „Московска“ 33 имаха идея цялата отсечка да бъде затворена за един уикенд, но впоследствие се отказаха да запушват изцяло движението и ще се довършва на половинки. Последният слой настилка ще бъде поставена при подходящи метеорологични условия. Централният булевард ще бъде ремонтиран и от Ректората до паметника на Васил Левски.

Ремонтът на "Васил Левски" е съвместен с този на ул. "Граф Игнатиев", тъй като там има да се сменят релсите, които са в самото кръстовище и съответно ще се изгражда и подлез към близко намиращата се метростанция. Именно на „Графа“ е най-големият ремонт в София тази година. До края на месеца трябва да бъде завършена ул.“Солунска“ между бул.“Витоша“ и ул.“ Христо Белчев“, за да продължи работата по ул.“Ангел Кънчев“ и площад. „Славейков“. В началото на август пък ще бъде затворена отсечката между ул. „6 септември“ и ул. „Шишман“.

В момента тече и ремонтът на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от бул. „Витоша“ до ул. „Прага“, които се очаква да приключи до началото на активния сезон. Заради строителството на входовете към метростанцията на Медицинска академия движението по булеварда ще се стесни чувствително. Бул. "Пенчо Славейков" е затворен изцяло в района на кръстовището с ул. „Георги Софийски“.

Планирано е строителство на подлез през който пешеходците ще пресичат безконфликтно кръстовището на булевардите „Пенчо Славейков“ и „Прага“. Съоръжението ще обслужва потока от хора, които

ще излизат от бъдещата метростанция по третата линия на метрото. Изходите ще са от трите страни на кръстовището, както и на ул. „Георги Софийски“ с пряката й ул. „Св. Иван Рилски“.

Градините "Кристал", "Св. Климент Охридски", както и ул. "Московска" също се ремонтират. Ще бъдат обновени алеите, осветлението и озеленяването в градините, а на ул. "Московска" започна ремонт на топлопровод. Предвижда се след ремонта на улицата да бъде освободен тротоарът от паркиране.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.