На състоялото се наскоро изложение Embedded World в Нюрнберг, Германия, дебютира BeagleBone AI. Платката с изкуствен интелект (AI) е разработена да заеме мястото между малките едноплаткови компютри и по-големите, по-мощни промишлени компютри.

До сега, нестопанската BeagleBoard Foundation бе известна със свите по-способни алтернативи на Raspberry Pi. AI платката е по-малък вариант на X-15, но с няколко липси, за да се запази ниска цената.


BeagleBone AI е изградена на основата на Texas Instruments AM5729, поддържана от 1 GB RAM, което е половината от системната памет на X-15, както и 16 GB вградена eMMC флаш памет.


Това е платка, създадена за разработването на проекти за изкуствен интелект с четири програмируеми в реално време части, както и четири вградени визуални енджина, TI C66x цифров сигнален процесор и предварително инсталирани инструменти за машинно обучение.


BeagleBone AI разполага още с две разширителни хедъра, USB-C за захранване и пренос на данни, Gigabit Ethernet и вграден високоскоростен Wi-Fi.

Очаква се, BeagleBone AI да бъде достъпен за покупка през април, на цена от около $ 100.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Изкуствен интелект помага за ранната диагностика на рак

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Ранното диагностициране на болестта рак, във всичките й форми, е от изключителна важност, но при рак на белия дроб това може значително да подобри шансовете за живот на пациента, но както при всички видове рак, е много по-лесно да се говори, отколкото да се направи.

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Детски умен часовник и телефон в едно устройство

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Умните часовници и смартфоните за деца не са новост, като от скоро, дори FitBit предлага детски умен часовник, но китайската компания Abardeen има малко по различен подход. Най-новото предложение на компанията, което от тази седмица набира средства в Kickstarter, използва модулен дизайн, комбинирайки телефон и умен часовник за деца.

Робота плува в човешкото тяло

Миниатюрен самолет за доставка на лекарства

Робота плува в човешкото тяло

С развитието на технологиите, нараства броя на разработваните миниатюрни роботи, способни да извършват целеви доставки на лекарства в човешкото тяло. Едно от най-новите роботизитани устройства използва наподобяваща кит опашка и криле, които се сгъват нагоре или надолу, когато е необходимо.