Доставят изборните книжа и бюлетините за избора на соцлидер
2

Доставят изборните книжа и бюлетините за избора на соцлидер

На 8, 9 и 10 септември ще бъдат доставени изборните книжа  и бюлетините в цялата страна за прекия избор на председател на БСП, съобщиха от "Позитанов 20".

Книжата са предварително комплектовани за всяка избирателна секция, а бюлетините са отпечатани с необходимите защити за провеждане на честен вот. Автомобилите тръгват пломбирани от София и ще бъдат отваряни, когато пристигнат по направления. 

Изборът за председател ще се проведе на 12 септември. Той се провежда за първи път и за да е валиден в него трябва да са участвали повече от половината от членовете на БСП. 

Днес в три направления са тръгнали и членове на Централната комисия за провеждане на избора на председател. Вяра Емилова - секретар на комисията в направление Търговище, Шумен, Варна, Добрич, Силистра. Калинка Николова в направление София, Ловеч, Плевен, Русе, Разград, Велико Търново, Габрово, а Румяна Сидерова в направление Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

Според правилата, приети от Националния съвет на БСП, материалите се предават лично от членове на Централната комисия на председателите на Общинските избирателни комисии.  През утрешния ден ще бъдат доставени изборните книжа в останалата част на страната. За София и областта получаването ще бъде на 10.09 от 10 до 16.00 на "Позитано 20".

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.