Допълнително обучение за 120 000 деца в риск от отпадане от училище

Допълнително обучение за 120 000 деца в риск от отпадане от училище

Стартирахме проект „Подкрепа за успех“, в който ще бъдат включени 120 хил. деца от 1 500 училища, които са в риск от отпадане от образователната система. Това каза директорът на Дирекция „Приобщаващо образование“ към Министерството на образованието и науката и ръководител на проекта Грета Ганчева.

„Целта на проекта „Подкрепа за успех“ е да адресира проблемите на децата, които срещат трудности в ученето и имат пропуски при усвояването на учебното съдържание. Децата, които са в риск от отпадане от образователната система. Идеята е да се работи допълнително с тях, чрез допълнителни обучения по учебните предмети, за да се преодолеят пропуските, които имат в ученето и в усвояването на знанията си в учебните предмети, за да могат да се включат по-успешно в учебния процес, а и в живота на училището и да бъдат активни участници в цялостната образователна система“, обясни тя пред "Фокус". По думите ѝ проектът ще подпомогне да не се достигне до тяхното отпадане от училище. „Да бъдат подкрепени с различни мерки, включително чрез работа с родителите, чрез занимания по интереси, като една част от дейностите“, коментира Ганчева. „В проекта ще бъдат включени не по-малко от 1 500 училища. Това е минимумът, с който ще участват, и не по-малко от 120 хил. ученици, които са в риск от отпадане от различни социални групи“, допълни тя.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.