Допълнителни 1,369 млн. лева за справяне с последиците от бедствия

Допълнителни 1,369 млн. лева за справяне с последиците от бедствия

Със спестени 732 148 лв. се разрешава на Севлиево да ремонтира ВиК мрежата

МС одобри 1 369 198 лв. за извършване на дейности за намаляване на риска от бедствия и неотложни възстановителни работи на инфраструктурни обекти. Сумата се осигурява от резерва за непредвидени и неотложни разходи по държавния бюджет за 2021 г.

Отделно от това със спестени 732 148 лв. се разрешава на Севлиево да финансира реконструкция на улични водопроводи в града.

За целта МС промени свое постановление от 2020 г., с което чрез бюджета на МРРБ на общинската администрация бяха предоставени 3 900 000 лв. за източен водопроводен клон от Пречиствателна станция за питейни води „Стоките“.

След проведени обществени поръчки, община Севлиево е подписала договор за изпълнение на дейностите на стойност 3 167 852 лв. Затова сега се разрешава реализираните спестявания от 732 148 лв. да бъдат насочени към проекта за реконструкцията на уличните водопроводи, за който има издадено разрешение за строеж

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.