Допълнителен патронаж за 898 варненци заради Covid-19

Допълнителен патронаж за 898 варненци заради Covid-19

Община Варна осигурява допълнителна патронажна грижа за 898 лица с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщиха от кметството. 

Предоставянето на дейности за граждани започва  от днес в изпълнение на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Варна – Компонент 3, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“. Срокът за изпълнение на проекта 31-ви декември 2020 г. 

Ще бъдат обхванати възрастни хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, лица поставени под карантина и членовете на техните семейства, както и самотни родители на деца до 12 г., които не могат да ги оставят сами. Целта е ограничаване на контакта между гражданите и подпомагане на лицата, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19. 

Нуждаещите се могат да получат подкрепа за закупуване със собствени средства и доставяне по домовете на храна, хранителни продукти и от първа необходимост, включително лекарства, плащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги със собствени средства.

Услугите ще бъдат предоставяни ежедневно, през работните дни от седмицата.

Потребителите ще бъдат включвани в групата от бенефициенти като лично заявили се, по сигнал от граждани, по информация от районните администрации и кметства, от БЧК, от доставчиците на социални услуги, от дирекция „Социално подпомагане“ и от други институции. Диспечери ще приемат и обработват постъпващите заявки, които след това ще бъдат предавани на сътрудници „Социална работа“ за изпълнение, уточниха от общината.  

Телефоните за връзка с диспечери са:

За район „Младост“ – тел: 088 63 00 740

За район „Приморски“ и Кметство „Каменар“ - тел: 088 63 00 833

За район „Одесос“ - тел: 088 63 00 679

За район „Владислав Варненчик“, Кметство „Тополи“ и Кметство „Казашко“ - тел: 088 63 00 865

За район „Аспарухово“, Кметство „Константиново“ и Кметство „Звездица“ - тел: 088 63 00 904

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.