„Да помогнем на Иво Инджев да спре да пише” – има такава Фейсбук група. От постовете в нея ясно се вижда, че хората имат непоносимост към бившия доносник на Първо главно управление на ДС и настоящ блогър и соросоид. Той обаче е достатъчно нагъл, за да не му пука. Това е присъщо на агентите на ДС, за които казват, че също като леките жени, никога не се отказват от професията си.

С ентусиазма на застаряваща проститутка, готова на всичко, за да се пласира, бившият доносник вдига палец, за да привлече вниманието на поредния потенциален клиент. Не минава и ден, без да се самопредложи. Първо избълва някакъв текст във Фейсбук, после го изкопира в блога си. Дали и хонорарите са по две?

След евровота Инджев работи по две направления – най-многобройни са статусите му за депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски. Фиксацията му е подозрителна. Толкова активен е само човек, на когото се плаща за очернящи кампании. В последните седмици Инджев така се е активизирал да плюе по Пеевски и да венцеслави , че оставя впечатлението, че му плащат на бройка. Ветераните в професията си спомнят, че толкова активен той е бил само като главен редактор на „Демокрация”, когато сам е оценявал текстовете си с най-високите хонорари. И пак не му е пукало какво мислят останалите му колеги за този подход, защото Инджев винаги е имал самочувствието на човек, закрилян от режима. По комунистическо време той е сред добре проверените кадри, уредили се на хранилка в чужбина – той е журналист в Ливан. И добре си е постлал, за да замине там. Преди време Комисията по досиетата разкри, че Иво Инджев е бил агент на Първо главно управление на ДС с псевдоним Ивайло. Това е управлението, натоварено с външнополитическото разузнаване. Силно привилегирована структура в рамките на Държавна сигурност с достъп до най-квалифицираните служители на службата, на които се предоставят значителни привилегии, спрямо другите подразделения. Днешният пишман демократ е доносничил за управлението, което се е занимавало с контрола на българската емиграция, включително отвличания и убийства на политически противници на режима.

Днес представящ се за отявлен русофоб, Инджев игнорира факта, че в Комисията по досиетата се пази уникален документ-паметна записка на Тодор Живков от срещата му с Юрий Андропов, тогава генсек на КПСС и бивш шеф на КГБ, в която Живков признава, че ДС е филиал на КГБ. Както и че Първо главно управление, за което активно е работил, не е самостоятелна разузнавателна служба, а подчинява дейността си на разузнаването на Съветския съюз в рамките на Доктрината за ограничения суверенитет в Източния блок. Нейна основна задача е съхраняването на тоталитарните режими в България и останалите страни от блока. И „светещият“ в яркочервено Инджев, по-късно посинял до неузнаваемост, е част от тази структура, бидейки журналист в Ливан. По-младите вероятно не знаят, че до работа в чужбина по времето на соца се дореждаха най-преданите и най-гнусните доносници – активистите без никакви скрупули и морал. Но този „просветител“ още свети на небосклона, разчитайки на късата памет на сънародниците си.

В същото време Инджев не крие възхищението си от партията, зачената и родена с благословията на Фетхуллах Костов, на която е готов да се отдава безвъзмездно всеки ден и час.

Ако се плащаше за статуси, този новопокръстен демократ вече да се е пенсионирал. И с това щеше да направи услуга както на себе си, така и на неколцината си заблудени читатели. А най-добре би било сам да си пише и коментарите под споделените от Фейсбук протяжни статуси, защото в по-голямата си част те не са свързани с написаното от него, а със съвсем странични неща.

Смърдящият морал на този псевдодемократ не се е променил в годините. Разликата е само, че вече не слухти с агентурен хъс, а пита. Преквалифицирал се е един вид.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Едно ченге каза” нещо за Пеевски на „Фрогнюз”

Изразът „Една жена каза” бе заимстван от сайта „Фрогнюз” и трансформиран. Актуалната му версия е в трибуната на банкера беглец Цветан Василев, поддържана от журналиста Огнян Стефанов, подвизавал се в бившата ДС като агент Академик. Вместо „Една жена каза“ (на пазара) клеветите и лъжите във „Фрогнюз“ вече минават под мотото „Едно ченге каза“ (на "Фрогнюз").

Внимание, шизофрения: Пеевски бил „новия Цветан Василев“, лъже агент Сашо

Илиян Василев, известен още като агент Сашо от ДС, за пореден път доказва защо е сред най-гласовитите глашатаи на олигархичната пропаганда. И този път той използва любимия си „демократичен“ прийом – пост във Фейсбук, който услужливо е препечатан от колегата му агент Академик (Огнян Стефанов) в сайта му за интриги „Фрогнюз“.

Медиите на олигарсите и евтиният трик „свързано с Пеевски”

Дезинформацията, фалшивите новини, пропагандата – трите стълба на задкулисието по цял свят са се превърнали в емблема на медиите бухалки на родните олигарси. Хора, които ревниво крият тайната за първия си милион. Обвързани от главата до петите с интереси. Те и обслужващия ги медиен персонал всячески се стремят да насочват обществения фокус в обратна посока – към тези, които ги разобличават.