Доносниците отново се активираха срещу Пеевски

Доносниците отново се активираха срещу Пеевски

Паникьосани, поръчителите на опорки опряха и до агентите

Страх! Това прозира от нефелните опити на олигарха Прокопиев да атакува депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски с каквото намери. Изчерпал набора си от опорни точки, Иво Прокопиев панически прибегна и до последната спасителна сламка – агентите на Държавна сигурност, които започнаха да се появяват в неговите издания като коментатори със специално препечатани техни Фейсбук статуси.

Тазседмичният избор на „Дневник“ е коментар на слугата на БГ Мадоф Илиян Василев, известен още и с агентурните си псевдоними от ДС Сашо и Драган. А е още понеделник! До средата на седмицата със същия успех могат да се изредят още няколко души, които са писали и са се изписали в най-мракобесните времена на ДС, така че са изгубили окончателно правото да се правят на морални съдници. Кои ще са следващите „специални“ коментатори в „Дневник“: агент Академик (Огнян Стефанов), агент Димов (Емилиян Гебрев), агент Ивайло (Иво Инджев)? А защо не и лично банкерът беглец Цветан Василев?

Обединени от общите цели – да прикрият истината за големите кражби, превърнали ги в олигарси, Прокопиев и Василев се сраснаха като сиамски близнаци. И няма нищо случайно, че даже и обслужващият им персонал от доносници вече е общ. Това е съзнателно усилие!

Верен на правилото на доносника, че не е важно какво пишеш, стига вътре в доноса да фигурира името на набелязания обект (жертва) агент Сашо/Драган съчини текст, озаглавен „Фалирането на БНТ е съзнателно усилие“. В първата част на текста „експертът“ по медии анализира ситуацията с платежоспособността на БНТ, за да стигне и до съществената част, заради която от „Дневник“ го препечатват светкавично, сякаш само са го чакали да просне непраното си бельо на Фейсбук простора.

Ченгето от ПГУ с професионален замах вкарва името на набелязаната жертва в пасквила си, приписвайки на Пеевски контрол над дружеството НУРТС. Най-нелепото е, че „НУРТС България“ е част от структурата на БТК и има реални собственици. Това е лесно проверим факт. Странно е защо от „Дневник“ се предоверяват на агента от ПГУ, без да извършат тази елементарна проверка. Обяснимо е обаче, че Цветан Василев не може да прежали загубата на дружеството, което беше спасено от крадливите му лапи.

През 2015 г. именно спонсорът на агент Сашо/Драган направи опит да подари срещу 1 евро на руснаците БТК, „Дунарит“, „Авионамс“, НУРТС и „Фърст диджитъл“, струващи общо над 1 милиард евро. На 24 март 2015 г., на пресконференция в София белгиецът с руски паспорт Пиер Луврие обяви, че дружеството му LIC 33 е придобило от Василев тези активи, като още през м. февруари същата година Луврие бе вписан като управител на дружеството „Кемира“, което притежава 99,5% от акциите на „Дунарит“ АД, както и като прокурист на самия оръжеен завод. След проваления опит Василев сложи на шахматната дъска Емилиян Гебрев, за да се опита с негова помощ да „узакони“ кражбата на „Дунарит“. НУРТС обаче му се изплъзна и недоволството от това още го държи.

Пеевски има толкова общо с БНТ, колкото и с „Капитал“. И ако проваленият олигарх Иво Прокопиев, който стигна дотам да заложи редакционната политика на изданията си, не може вече да плаща на журналисти, които да му лансират опорните точки, всички вкупом здравата са го закъсали. И заради откраднатите милиони, които профукаха. И заради дълбоката им убеденост, че за престъпленията има давност. Уверяваме ги, че не са познали! Нищо от стореното от тях няма да бъде забравено. Ще го припомняме и ще изискваме крадците да бъдат наказани, каквито и подмолни атаки да се опитват да въртят. Каквито и съзнателни усилия да вършат в тази посока. Каквито и епизодични играчи да вкарват в опитите си да се измъкнат чисти, сухи и невредими от калните си войни.

Вече е ясно, че сънят на Иво Прокопиев и на Цветан Василев не е здрав. Вината за това обаче не е на Пеевски, а на гузната им съвест. Каквито и невероятни сюжети и сценарии да измислят, докато будуват. Каквито и пионки да ползват, за да реализират мръсните си игри, истината е една – крадците трябва да си получат заслуженото. Иначе вярата в правосъдието и възмездието ще бъде убита. Така както те ежедневно изнасилват свободното слово в своя частна угода.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.