0

В ицепремиерът и член на Изпълнителнета комисия на ГЕРБ Томислав Дончев направи първи коментар за изборните резултати във Фейсбук. 

Вицепремиерът и член на Изпълнителнета комисия на ГЕРБ Томислав Дончев направи първи коментар за изборните резултати във Фейсбук. 

Той благодари на хората, които са гласували, "въпреки всички мрачни коментари и прогнози, българската демокрация е не само е жива, но и в добро здраве".

Дончев посочва, че ще има парламент, който ще осигури максимално политическо представителство на обществото и дано скоро да избере това правителство, което да отговаря на очакванията на българските граждани.

Ето какво пише той какъв трябва да е обликът на следващия кабинет:

"Правителство, което още следващите месеци да се справи с пандемията, да преодолее икономическата криза и да продължи политиките за модернизация на страната. И нека това да бъде правителство с ясна и принципна парламентарна подкрепа, с ярки и опитни професионалисти.
Благодаря на всички, които ми дадоха своята подкрепа. След години работа на различни позиции, след трудности, предизвикателства, разочарования, постигнати и непостигнати каузи, тази подкрепа ми е по-ценна дори от тази, която получих преди 14 години. Аз ще продължа да следвам същите цели, без значение дали със или без институционална подкрепа. Защото кметът, народният представител или министърът е само гражданин с повишена мощност".