0

З вездният дует стилисти Доменико Долче и Стефано Габана ще отпразнуват края на наложената заради коронавируса в Италия карантина с розов еликсир на име... „Роза“!

Звездният дует стилисти Доменико Долче и Стефано Габана ще отпразнуват края на наложената заради коронавируса в Италия карантина с розов еликсир на име... „Роза“!

Виното е пуснато в продажба от 1 юни в специализираните за алкохолни напитки бутици из Апенините, като едната бутилка ще се харчи срещу 24,50 евро.

В нарочна декларация двамата дизайнери пожелаха еликсирът с техните имена да стане повод за нови сърдечни срещи и сладки приказки между приятели, които ужасната карантина раздели преди три месеца.

Купаж

„Роза“ е забъркано и източено в прочутата винарска изба на родната им Сицилия - „Донафугата“. То е купаж от прославилите острова още в древността местни автентични червени сортове грозде „Нерело Маскалезе“ и „Ночера“. Това за еликсира на Долче и Габана е брано през 2019 година, тоест виното е младо, буйно, с приятен букет на свежи пролетни цветя и горски плодове. Особено оригинално е оформлението на бутилката, която също е оригинална, но на очи се набива най-вече изработеният лично от Доменико и Стефано красив етикет. Той е в популярния и обичан в Сицилия розов цвят, който кой знае защо по нашите географски ширини ние наричаме „мръсно розово“. Удивителното е, че и самото вино е докарано в тази пълна с романтика и жажда за бъдещи спомени багра.