Доизграждат обходния път към Павликени

Доизграждат обходния път към Павликени

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) откри тръжна процедура за избор на изпълнител за проектиране доизграждането на път ІІІ-303 обходен път на гр. Павликени, съобщи агенцията днес. Целта на обществената поръчка е да се актуализира технически проект от 80-те години на миналия век за обходен път с дължина между 4,5 км и 5 км.

Началото на съществуващия проект е при 29-ти км на път III-303 (Гара Бяла - о.п. Плевен) - Българене - Левски - Бутово - о.п. Павликени - Мусина - Пушево - Керека - (Дряново - Гостилица). Трасето обхожда Павликени от западната страна, пресича ж. п. линията София - Варна, чрез надлез, след което пресича и третокласния път ІІІ-3031 о. п. Павликени - Стамболово - Хотница - Самоводене. След това проектното трасе се развива на югоизток, обхождайки Павликени от югозападната му страна, до пресичането с път III-405 Добромирка - Вишовград - Павликени - Караисен - Свищов.

При изработването на проекта трафикът ще се изведе извън центъра на Павликени, като за целта ще се доизгради околовръстният път. По уличната мрежа на града няма да преминават транзитно пътуващи автомобили, нито товарни камиони, превозващи материали от кариерите за добив на базолтоиди и на фракция. Обходното трасе ще има и екологичен ефект, защото ще намали замърсяването на въздуха, ще се редуцират нивата на вибрации и шум от моторните превозни средства, преминаващи през централните градски части.

Прогнозната стойност на обществената поръчка за проектирането на  обходния път на Павликени е 150 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 90 календарни дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 4 февруари 2021 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.