Доходите на фермерите стигат средната заплата

Доходите на фермерите стигат средната заплата

Сближаване на доходите на земеделските стопани със средното равнище на доходи в другите сектори в икономиката. Това се предвижда да залегне като цел в новата програма за развитие на селските райони, стана ясно след представяне на Проект на идентифицирани потребности за Новата Обща селскостопанска политика (ОСП) 2021-2027г. 

Според експерти това ще доведе до увеличаване на ефективността от подкрепата на земеделските стопанства. Следващата цел е повишаване на конкурентоспособността на стопанствата в чувствителните сектори. Подобряване на пазарния достъп на малките земеделски стопанства и нивото на организираност на земеделските производители. Ще бъде обърнато внимание и на смекчаване на последиците от изменението на климата, защита на биологичното разнообразие и подобряване на екосистемните услуги.

Приоритетна цел е и привличане на млади фермери и улесняване развитието на бизнеса в селските райони. Сред останалите цели на Проекта е и насърчаване на производството и потреблението на биологични продукти, чрез повишаване доверието на потребителите и включването им като задължителен елемент от веригата на предлагане на храни. Проектът на идентифицирани потребности за Новата ОСП ще бъде качен на сайта на министерството. От бранша ще могат да изпращат бележки и предложения по него до 22 юли 2020 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.