Доц. Костадин Нушев: Религия ще се изучава от първи клас

Доц. Костадин Нушев: Религия ще се изучава от първи клас

Учебниците са готови

Според утвърдената учебна програма, предметът Религия ще се изучава от първи клас. Учебниците вече са във финалната фаза, предстои да минат одобрение от самите учители и да започнат да се ползват от новата учебна година. Това заяви доц.Костадин Нушев – богослов във факултета по Богословия на СУ, пред БНТ.

Решение на семейството е дали детето да изучава Религия, това е записано и в нормативната уредба, предметът е свободно избираем. Новото е, това че за първи път имаме учебници, до сега предметът  Религия и преподавателите са използвали учебни помагала. До сега подготовката и обучението по този предмет бе в един по експериментален период  на развитие, но вече има готов стандарт за учебници. Има утвърдени стандарти и изисквания за материала, който ще се преподава по този предмет, обясни още доц. Нушев.

Учебниците и различното съдържание на уроците съответстват на учебната програма, която е разработена и утвърдена от МОН.

Според одобрената от Министерството на образованието програма има три различни възможности. Първия вариант е религия – Християнство , втората възможност е религия – Ислям, а третата е неконфенсионално преподаване – това е по общ образователен аспект, изразяващ се в познаване на религиите като видове, разясни още доц.Нушев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.