0

Д оброволци от цял свят за десет години успяха да залесят 1200 км от  Великата зелена стена на Африка. Това пише в публикация в социалните мрежи Александър Дончев, 

Доброволци от цял свят за десет години успяха да залесят 1200 км от  Великата зелена стена на Африка. Това пише в публикация в социалните мрежи Александър Дончев, 

Великата зелена стена е африканско движение с амбициозна цел - създаване на 8000 км естествено чудо на света, което да обхваща цялата ширина на Африка.
След десетилетие работа, целта е изпълнена около 15%. Инициативата вече връща живота в голите пейзажи на Африка с безпрецедентен мащаб, като осигурява продоволствена сигурност, работни места и причина да останат за милионите, които живеят по нейното протежение.


Стената обещава да бъде убедително решение на много спешни проблеми не само за Африка, но и за глобалната общност като цяло - климатичните промени, сушата, глада, конфликтите и миграцията.
След като бъде завършена, Великата зелена стена ще бъде най-голямата жива структура на планетата, 3 пъти по-голяма от Големия бариерен риф.

Публикацията се радва на отличен интерес и има над 3000 лайка, 202 коментара и 2600 споделяния. Но не липсват и критични забележки. Един от читателите пише: "Значи 8000км. Но за сега 15% т.е 1200км за 10 години => 120км на година => 328метра на ден => 41метра на час (8часа раб.ден) Тия колко човека са? С това темпо стената ще е готова след 67 години. Т.е 2087г."