Добрички готвач сготви рибена чорба насред Стара Загора
3

Добрички готвач сготви рибена чорба насред Стара Загора

Десет литра рибена чорба приготви насред централния старозагорски парк „Пети октомври“  в огромен казан и на газов котлон майстор-готвачът Тодор Владимиров в рамките на превърналия се традиция национален фест, посветен на рибата и рибните продукти.

За направата на вкусната супа роденият в Добрич кулинар използва месо от 4 вида риби: акула, хек, сом и шаран, като прибавя различни зеленчуци и сол на вкус. Само на метри от импровизираната кухня се предлагаха поне десет вида пресни и замразени сладководни и морски риби, сред най-голямата атракция беше все още мърдащ 10-килограмов веслонос, хванат във водите на изкуствен водоем край Пловдив. Екзотичният екземпляр намери своя собственик в лицето местен ресторантьор, който заплати близо 300 лв за него.

Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от МЗХГ като целта е  да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно.На финала на фестивала се състояха и две кулинарни демонстрация с участието на влогърката Сандра Алексиева, която даде и ценни съвети за домашно приготвяне на рибни деликатеси.Следващата „спирка“ на фестивала е в Русе, уточниха организаторите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.