Добрич избира най-доброто домашно вино на Трифон Зарезан

Добрич избира най-доброто домашно вино на Трифон Зарезан

Община град Добрич и Къщата на виното обявяват конкурс за най-добро домашно вино реколта 2018 година. В конкурса могат да участват производители от Добрич, само със собствени вина – реколта 2018 г.

Три са категориите в конкурса: червени вина; бели вина; розе. Производителите могат да участват в повече от една категория. Няма да бъдат допускани вина, които са изкуствено ароматизирани.

Производителите посочват задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното. Участниците в конкурса трябва да занесат проба от всяко вино, с което участват. Пробите трябва да са бистри. Всяка от тях трябва да е в 1 брой стандартна стъклена бутилка 0.750 мл., без етикет. Проби от виното/вината се събират до 10 февруари в Къщата на виното до Стария хлебозавод.

Вината ще бъдат оценявани от тричленна комисия от специалисти, съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от Министерството на земеделието и горите.

Във всяка категория се определят І, ІІ и ІІІ-то място. На отличените в конкурса се връчват грамота и предметна награда.

Победителите ще бъдат обявени на 14 февруари 2019 г., 11.00 часа в АЕМО „Старият Добрич”.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

НАЙ-ГЛЕДАНИ