Стотици добри хора от 3 континента помогнаха с различни суми и само за броени дни събраха средствата, нужни за операцията на Виктор от Варна. Детето има хемангиом - доброкачествено образувание по лицето.

Инцидент, при който Виктор е нападнат на улицата, усложнява състоянието и води до нужда от хирургична намеса, която семейството няма възможност да финансира. Болницата в Истанбул и проф. Хакан Агър приема това предизвикателство и заявява, че може да събере четирите екипа, нужни за извършването на операцията, която ще струва 28 000 евро. Те трябваше да бъдат събрани до края на март 2019 година.

"Турция е страна, извън Европейския съюз и по тази причина НЗОК ни отказа финансиране. За мен и семейството ми бе непосилно да заплатим цената на операцията. Горещо ви моля да отворите сърцата си и да дарите, за да помогнем на Витя!“, призова преди дни майката на момчета, Мария Александрова.

Няколко дни по-късно тя отново със задоволство съобщи, че парите за операцията на Виктор са събрани! 33 687 евро!

„Точно преди една седмица се чудех как да постъпя, какво да направя, по какъв начин да кажа на приятелите си за проблема, който изгаря душата ми. И тогава, в отчаянието си, написах онова писмо! И вие ме чухте, вие ме усетихте и ми показахте любовта си! Тази акция мина като торнадо, увлече всичко покрай себе си, засмука ни със своята благородна кауза и ни стовари на земята, облени от слънце!

Поклон до земи на всички, които ни подадоха ръка. Те са стотици! Познати и непознати! От три континента! Благодаря на семейството си, на приятелите ни – мои и на Виктор! На колегите си от цялата страна, на актьорите от театрите във Варна и извън града! Поклон!

Особена, специална благодарност към Симеон Лютаков, който сложи проблема ни на раменете си и ни понесе! Благодаря ти Саймън! Нека Бог закриля и пази Вас и Вашите семейства! Благодаря на всички за човечността!

Сметките ще оставим отворени за още 10 дни и ако постъпи нещо по тях ,то ще отиде по разходите за пътуването, за едномесечния престой в Истанбул, за медикаментите в следоперативния период и лазер терапията, посочва  още благодарната майка.

IBAN BG84 BPBI 7945 4071 0149 01 , BIC: BPBIBGSF в Пощенска банка                  PayPal - https://www.paypal.me/ViktorKoritko                                                              Revolut - BGN/EUR/USD - IBAN: GB62 REVO 0099 7052 3060 16 BIC:REVOGB21    https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-vitia-358                                     Всички сметки са на името на Виктор Коритко.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Млад варненец спаси две деца, заплели се в рибарски мрежи

Инцидент с две деца на вълнолома в „Аспарухово“ завърши благополучно, благодарение на намесата на млад мъж, който ги спасил. Според разказ на очевидеца Емил Георгиев, децата се оплели в незаконно поставени рибарски мрежи и започнали да се давят.

Композитор лекар и актьор са новите Почетни граждани на Варна

Композиторът проф. Милко Коларов, актьорът Мариус Куркински и лекарят проф. д-р Димитър Камбуров бяха удостоени с отличието „Почетен гражданин на община Варна“ на тържествена церемония в Летния театър по повод Празника на града - Свето Успение Богородично.