До края на ноември ремонтират Околовръстния път на Исперих

До края на ноември ремонтират Околовръстния път на Исперих

До края на ноември ще продължи ремонтът на Околовръстния път на Исперих, който започва утре (4 август). Обновени ще бъдат близо 5 км второкласна и третокласна мрежа в участъците от пътя Разград – Исперих – Стефан Караджа и пътя Русе – Кубрат – Исперих – Дулово в урбанизираната територия на града, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Инвестицията от бюджета е за над 5,7 млн. лв.Ремонтът на пътя от Разград – Исперих – Стефан Караджа“ /от км 31+281 до км 31+935/ съвпада с  улица „Васил Левски" в Исперих. Дължината на участъка е 0,6 км. Ще се ремонтира и пътя Русе - Кубрат - Исперих – Дулово /от км 78+753 до км 82+932/, който съвпада с улиците „Никола Вапцаров“, „Васил Левски", „Христо Смирненски“, „Ахинора“ и „Арда“ в града, с обща дължина 4,1 км.

Двете отсечки са с висока интензивност на движение и от голямо социално-икономическо значение за региона. Всекидневно се използват от множество граждани за достигане до работните им места и автобуси. Проектът предвижда нова асфалтобетонова настилка и бордюри. Ще бъде възстановено отводняването чрез почистване на канафките, повдигане на дъждоприемните шахти и др. Отсечката ще е с обновени пътни знаци и хоризонтална маркировка, уточняват още пътната агенция.

Ремонтно-възстановителните работи ще се изпълняват поетапно, а движението ще се извършва в една лента. Трафикът по ул. „Ахинора“ ще се ограничи изцяло за времето  на ремонта поради по-тесния габарит на пътя. Ще се пропускат само автомобили на спешна помощ, обслужващи близката болницата. Останалите моторни превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут през улиците „Гео Милев“ и „Димитър Полянов“.

Ремонтните дейности се изпълняват от дружеството, с което АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Разград.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.