До две седмици туроператорите кандидатстват за финансова помощ

До две седмици туроператорите кандидатстват за финансова помощ

До две седмици туроператорите ще могат да кандидатстват по програмата за финансова помощ от държавата в размер на 10 млн. лв., съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, цитирана от travelnews.bg. Подготвената от туристическото ведомство документация следва да бъде одобрена от управляващия орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и в последствие качена в ИСУН или сайта на Министерство на туризма.

По думите на Николова процедурата е одобрена от браншовите организации на туроператорите и туристическите агенти. Все още не е уточнено какви документи ще се изискват, тъй като те също трябва да бъдат одобрени.

Вицепремиерът подчерта, че всеки сам може да ги попълни и няма изискване за ползване на консултантски услуги или юристи. Въпреки това обаче подобни посредници вече са „атакували“ туроператорите. За да бъде избегнато това, до браншовиците е изпратено писмо, в което се обяснява, че не е необходимо да се използва посредник. Това означава, че подобни разходи няма да бъдат признавани по програмата.

За помощта ще могат да кандидатстват около 3000 туроператори и туристически агенти. Предоставените средства от Оперативната програма ще бъдат в размер на 10 млн. лв., а крайните получатели ще са микро, малки и средни предприятия, регистрирани като туроператори и/или туристически агенти по Закона за туризма.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.