Жалим се онлайн от кратери на пътя
2

Жалим се онлайн от кратери на пътя

Специална онлайн платформа ще ни позволява да подаваме сигнали към компетентните органи за отстраняване на опасности по пътищата, създаващи предпоставка за инцидент, каквито могат да представляват например дупките или липсващите капаци на шахти, като този на "Цариградско шосе".

"До две години България ще има цялостна електронна система за подаване на сигнали от гражданите за опасности на пътя", съобщи председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова по време на Годишните награди на Българската браншова асоциация "Пътна безопасност". Създаването на системата е част от приетите промени в Закона за пътищата, стана ясно от нейните думи, съобщиха от ДАБДП.

По време на днешната церемония отличието "Институция с голям принос в пътната безопасност през 2020 г." получи Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", пише БТА.

"За мен тази награда е обща, защото Агенцията бе създадена като единен координационен орган по проблемите на пътната безопасност на национално ниво. Така че фактът, че неправителственият сектор оценява толкова високо нашата работа, всъщност е оценка и за свършеното от всички отговорни институции", е посочила Малина Крумова. Председателят на ДАБДП обаче бе категорична, че отличията са добър повод за обсъждане на предизвикателствата и равносметка на свършената работа, но истинска награда може да бъде заслужена, когато се постигне заветната нула - без загинали по пътищата на България.
"Изпратихме година с рекордно ниски за България резултати в областта на пътната безопасност. С 26 на сто намаляват жертвите на пътя при сравнение на данните между 2019 и 2020 г. Ако ги съотнасяме към десетилетието темпът на намаляване е още по-голям: с над 40 на сто", каза тя.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.