До 4 пъти повече сделки на тазгодишния Ден за акции

До 4 пъти повече сделки на тазгодишния Ден за акции

На 12 май ще се проведе седмото издание на инициативата „Ден за акции“, организирана от Българска фондова борса (БФБ) и Централен депозитар. За първи път тази година индивидуалните инвеститори ще могат да търгуват без такси с акции на всички пазари, оперирани от БФБ, включително и на пазара за растеж beam. 

"Денят за акции" цели да стимулира активното участие на физически лица инвеститори на капиталовия пазар, да подобри инвестиционната култура и да увеличи знанието за финансовите инструменти в България. Очакванията ни за тазгодишното издание е да бъдат реализирани 3-4 пъти по-голям брой сделки спрямо останалите дни“, коментира изпълнителният директор на БФБ доц. д-р Маню Моравенов, цитиран от Investor.bg.

„На 12 май индивидуалните инвеститори, които пожелаят да се разпоредят с акциите си, ще могат да го направят напълно безплатно. Предвид позитивната вълна на всички европейски борси, включително и на БФБ, ще се радваме да имаме по-голяма активност, както и да насочим вниманието на хората към възможностите за реализиране на доходност чрез капиталовия ни пазар“, допълни и шефът на Централен депозитар Васил Големански.

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица), директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да закупят или продадат акции без такси и комисиони към Борсата, Централен депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с обем не повече от 2 000 лв. на единична изпълнена поръчка. Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ и Централен депозитар в „Деня за акции“, няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.