Очаква се днес в Гърция да започне подаване на електронни декларации в системата на Ergan, като над 1,4 млн. служители най-вероятно ще получат обезщетение от по 800 евро, заради щети понесени от кризата с корона вируса, съобщава „Катимерини”. Крайният срок изтича на 31 март.

До тогава служителите и работещите на свободна практика, както и самостоятелно наетите лица, които отговарят на условията за обезщетение, ще декларират в специална платформа IBAN паричната си сметка, за да получат помощта. Очаква се парите да бъдат преведени на 1 април.

Мерките, за които министерството на труда и социалните въпроси на Гърция публикува днес дават възможност за прилагане на последните решение на кабинета за намаляване на негативните ефектите на коронавирусната пандемия върху работниците и бизнеса. Компенсация със специално предназначение от 800 евро ще получат работници, съкратени или чийто заплати са били намалени в периода до 20 март.

За попълване на декларациите ще има две електронни платформи. Едната ще бъде за работодатели, ще бъде отворена днес. Другата за работниците ще тръгне най-късно утре.

За фалшиво деклариране на деклариране на обстоятелства с цел лична се предвижда лишаване от свобода до 10 години.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Двама нови шефове влизат в Банката за развитие

Бившият финансов директор на Първа инвестиционна банка Живко Тодоров е одобрен за изпълнителен директор на Българската банка за развитие. До днес за назначаването му е чакано одобрение от Българската народна банка. Кандидатурата на Тодоров е съгласувана и с Министерството на финансите.

Започнаха да отсрочват кредити на длъжници (ОБЗОР)

Търговски банки в страната още от средата на март са започнали да отлагат кредити заради кризата с коронавируса. Още първата вълна на безработни е получила отлагане в рамките на три месеца и с толкова им са им удължени сроковете да изплащане на кредитите, научи „Монитор“.

ЕК одобри схема за гаранция от €255 млн. за малки и средни фирми у нас

Европейската комисия одобри схема за публични гаранции в размер на 500 милиона лева (приблизително 255 милиона евро) в подкрепа на малките и средни предприятия (МСП) в контекста на избухналата пандемия от коронавирус. Схемата бе одобрена съгласно Временната рамка за държавната помощ, приета от Комисията на 19 март 2020 г. и изменена на 3 април 2020 г.