До 2 бона глоба, ако фермер отсвири преброителите

За фирма санкцията стига до 6000 лева

До 2 бона глоба, ако фермер отсвири преброителите

Стопаните сами ще могат да подават данните си в нета

Аграрното министерство публикува графичния знак – лого, за предстоящото през 2020 г. национално преброяване на земеделските стопанства в България.

Анкетирането на фермерите ще започне на 1 септември 2020 г. и ще приключи на 18 декември 2020 г., като ще премине през няколко етапа. 

Ако фермер откаже да даде данни на анкетьорите или предостави невярна информация, глобата е от 1000 лв. до 2000 лв. за физическо лице и от 3000 лв. до 6000 лв. за фирма.

Улеснение

Стопаните ще могат сами да се преброят в интернет в периода от 1 до 18 септември 2020 г., като попълнят онлайн своите индивидуални данни с помощта на уеб-базираното приложение в електронен статистически въпросник за земеделското стопанство. 

В периода от 19 септември до 18 декември 2020 г. останалите стопанства ще бъдат посетени от анкетьори. Те ще провеждат интервюта със земеделските стопани и ще попълват статистически въпросник - на хартия или онлайн на таблет. 

За целта на около 500 анкетьори ще бъдат осигурени таблети за директно онлайн въвеждане на данните. За останалите стопанства ще бъдат попълнени статистически въпросници на хартия.

Задължително

 Преброяването на земеделските стопанства се извършва веднъж на десет години. Участието в него е задължително.

През август министерството обяви класация на участниците в конкурса за изработка на графичен символ за целите на преброяването.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.