Еднократна финансова помощ до 195 лв. или едногодишни стипендии в размер на 135 лева месечно( 1620 лв. за година) ще могат да получат учениците, заели призови места на олимпиади, състезания и конкурс през 2020 г.

Това предвижда приета от Министерски съвет Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2020 година.

С нея се насърчават творческите, научните и спортните заложби и потребности на деца с изявени дарби. В областта на изкуството и науката стипендии се предвиждат за класираните на първо, второ или трето място на конкурс, олимпиада или състезание на национално или международно равнище. При спортистите финансов стимул могат да получат заелите първо, второ и трето място на олимпийски игри, световно първенство, европейско първенство, балканско първенство или на първо място на финали на държавно индивидуално първенство или ученически игри.

1405 ученици от държавни, общински и частни училища се предвижда да спечелят призови места на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания и да получат финансова закрила от държавата.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сдружение „Център за психологически изследвания“ става представителна организация

Правителството призна Сдружение „Център за психологически изследвания“ за национално представителна организация за срок от четири години. Това съобщиха от Министерски съвет.

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

МОН раздава 82 000 лв. за тазгодишните носители на награда „Питагор”

82 000 лв. ще бъдат раздадени от образователното министерство на тазгодишните носители на награди „Питагор“ за съществен принос на български учени и научни колективи за развитието на науката в периода 2017-2019 г. Българските учени ще се състезават в 8 категории, като всеки от победителите в тях ще получи грамота, холограма на статуетката „Питагор” и парична сума.