До 10 януари птицевъди и овцевъди отсрочват взети кредити

До 10 януари птицевъди и овцевъди отсрочват взети кредити

До 10 януари (включително) животновъди могат да подават заявления за разсрочване на кредити, получени от ДФ „Земеделие“, напомнят от разплащателната агенция.

Възможност да се възползват от офертата имат птицевъди и овцевъди, които през периода 2008 - 2010 г. са били кредитирани, за да закупят фураж. Освен тях, отглеждащите едри и дребни преживни животни също могат да подадат заявления, в случай че са взели заеми по същата причина през 2008, 2009, 2010 или 2012 г. Задължително условие за разсрочване на кредитите е през 2018/2019 г. стопаните да са отглеждали същите животни, за каквито са се грижили, когато е взето финансирането. Начинът да го докажат е чрез извлечение от Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Ако животните не подлежат на идентификация е нужно писмо от официален ветеринар. Размерът на лихвата по отсрочването на задълженията е в размер 3 на сто.

При установена несъстоятелност по реда на Търговския закон към датата на сключване, кредит няма да бъде отпускан.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.