0

И спания ще излезе с отбора си до 21 години в последната контрола срещу Литва, която ще се състои във вторник. Причината е епидемията от COVID-19, която избухна в лагера на националния отбор и това сериозно компрометира подготовката на тима само една седмица преди дебюта му на европейското първенство в Севиля срещу Швеция.

Испания ще излезе с отбора си до 21 години в последната контрола срещу Литва, която ще се състои във вторник. Причината е епидемията от COVID-19, която избухна в лагера на националния отбор и това сериозно компрометира подготовката на тима само една седмица преди дебюта му на европейското първенство в Севиля срещу Швеция.

На този етап в състава на Луис Енрике е потвърдено, че има само един заразен футболист и това е капитанът Серхио Бускетс, но има опасения, че заразата може да се разпространи.

Всички, които са имали контакт с Бускетс са поставени под карантина, за да не се разпространи инфекцията в целия национален отбор броени дни преди началото на Евро 2020. В следващите часове предстои да бъдат направени нови PCR тестове на целия екип от 51 човека на испанския тим.

Отборът на Испания до 21 години в контролата срещу Литва ще бъде воден от треньора Луис де ла Фуенте.

Федерацията два пъти е искала от Министерството на здравеопазването разрешение за ваксиниране на футболистите от националния отбор, но такова не е дошло и играчите са пристигнали на базата без да получат ваксината.

Бускетс е напуснал лагера на националния отбор на Испания и ще прекара следващите дни в дома си в Барселона. Засега Луис Енрике няма да извика негов заместник.

Оказа се обаче, че и португалският национален отбор трябва да бъде поставен под карантина заради положителния тест за COVID-19 на Серхио Бускетс. Причината е, че капитанът на испанския национален отбор е имал контакт с португалските играчи преди мача между двата тима, както при поздрава между капитаните, така и при общата снимка, която двата отбора направиха, за да популяризират кандидатурата на Испания и Португалия за организирането на Мондиал 2030.

Бускетс се прегърна с Кристиано Роналдо и се поздрави с всички играчи от португалския отбор.

Селекционерите на отборите могат да направят промени по своя състав за европейското първенство до 21 часа на 12 юни. След тази дата единствено УЕФА под медицинско свидетелство може да разреши да бъдат направени промени по съставите на националните отбори, които участват на Евро 2020.