Наясно ли сте с висшите образувания на „медиината нищета”? Изглежда ви, сякаш някой неграмотник се упражнява да пише? Дръжте се с малко повече уважение. Авторът на това „медиино” прозрение е ТВ и радио журналист, общественик, писател и баща. Да не забравяме, и протестър.

След още някое време никой няма да си спомня за това странно явление – протестариата, заченато по умно-красив начин от едни хора, дето имат проблеми с доказването на първия си милион, мъчи ги гузна съвест и докато нормалните хора спят, те умуват кого да нарочат за обществен враг №1, та да разсеят вниманието от себе си. В едни такива дълги безсънни нощи ги осени прозрението, че има един човек – Делян Пеевски, на когото могат да пришият всичко, за което се сетят. След което събраха малките си франкенщайнчета и ги нахъсаха: „Дръж!”. После беше лесно. Лицата на умните и красивите отрочета на задкулисието, разкривени от злоба, жлъч и омраза, плъзнаха в социалните мрежи. Някои стигнаха и до тв екрана. Станаха популярни. А когато стана ясно, че в по-голямата си част лицата на „Мрежата” са дребни и жалки кариеристи, ползващи временната си популярност в своя угода, от тавата с врящия мармалад остана утайката. Мръсната пяна, която по принцип се отделя и изхвърля. Вместо това утайката продължи да се пени, въобразявайки си, че е нещо много специално и извънредно оригинално.

Все си мислехме, че дневниците са нещо, с което се занимават грубовати мъжки момичета, които не обичат да общуват със себеподобните си и нямат близки и приятели, освен тези, които споделят любовта им към помиярите, не харесват никого и тях никой не ги харесва. Оказа се, че и други типажи си запълват свободното време с писане на дневничета, гневничета и други простотии от този род. Също като днешния герой, който размишлява върху „медиината нищета”, кадрите, кедрите и други такива. Драго някой си (анонимен за тези, които не слушат радио и тежко недоразумение за тези, които са се пробвали да го четат). Трудноразбираем, трудномислещ, труднопишещ, просташки фамилиарен с Гришо, Кришо, Влади (Горанов), Бойко (Борисов). Но пък със самочувствие. Вижте един абзац, който казва много. Казва всичко, всъщност. За нивото на некомпетентност, за самочувствието без покритие и за кривуличещата мисъл на някой, който маниерно и претенциозно иска да се представи за нещо, което не е: „Висшите образувания на медиината нищета. Уникални до самия ръб на кашпата с уникалност. Подпрени с блокчета итонг под формата на водещи. Пикантериите, скандалите и низостиге тук се наричат рейтинг”. „Медиинната”, „низостиге”… да продължаваме ли? Или да оставим драгия Драго (Симеонов) да продължи да се излага?

Любопитно е как най-големите моралисти в обществото демонстрират липсата си на морал. За кадрите не знаем – калинки в държавата бол. Но Кедъра, за когото Драги ни Драго, се пениш като утайка на врящ мармалад, е с манталитет на протестър. И вероятно затова ти и останалите така го поддържате, вместо да се замислите как изглеждат шуробаджанашките назначения в очите на нормалните хора.

Една критика, ако ни позволиш. Само два пъти в своето гневниче си споменал името на „обществен враг №1” – Делян Пеевски. Не е достатъчно, драги. Хубаво го предлагаш него за омбудсман, но не му бери грижа. Той е избран от хората и работи за хората. Ти, Драги ни Драго, не забравяй обаче за Кедъра (Камен Алипиев). При него е по-сложно. Може пък някое конкурсче по-така за наши хора да се появи. Един Кедър ви е останал, дръжте го за шишарките и не изпускайте да го уредите, ако му се наложи да си търси нова работа. Образователен ценз на него, както добре знаем, не му трябва. Така е с новия морал на старите протестъри.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Едно ченге каза” нещо за Пеевски на „Фрогнюз”

Изразът „Една жена каза” бе заимстван от сайта „Фрогнюз” и трансформиран. Актуалната му версия е в трибуната на банкера беглец Цветан Василев, поддържана от журналиста Огнян Стефанов, подвизавал се в бившата ДС като агент Академик. Вместо „Една жена каза“ (на пазара) клеветите и лъжите във „Фрогнюз“ вече минават под мотото „Едно ченге каза“ (на "Фрогнюз").

Внимание, шизофрения: Пеевски бил „новия Цветан Василев“, лъже агент Сашо

Илиян Василев, известен още като агент Сашо от ДС, за пореден път доказва защо е сред най-гласовитите глашатаи на олигархичната пропаганда. И този път той използва любимия си „демократичен“ прийом – пост във Фейсбук, който услужливо е препечатан от колегата му агент Академик (Огнян Стефанов) в сайта му за интриги „Фрогнюз“.

Медиите на олигарсите и евтиният трик „свързано с Пеевски”

Дезинформацията, фалшивите новини, пропагандата – трите стълба на задкулисието по цял свят са се превърнали в емблема на медиите бухалки на родните олигарси. Хора, които ревниво крият тайната за първия си милион. Обвързани от главата до петите с интереси. Те и обслужващия ги медиен персонал всячески се стремят да насочват обществения фокус в обратна посока – към тези, които ги разобличават.