Последен ден за подаване на коригирана данъчна декларация

Последен ден за подаване на коригирана данъчна декларация

Днес е последният ден, в който можем да подадем коригирана данъчна декларация. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.

Срокът за физическите лица бе от 30 април до 30 септември. За този период те можеха да поправят неправилно въведените данни, свързани с декларираните пред Националната агенция по приходите (НАП) данъци от предходната година. Юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, разполагаха с по-кратък срок, който бе от 30 юни до 30 септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн. За целта трябва да разполагат с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с валиден електронен подпис. 

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция www.nap.bg или на телефона на НАП - 0700 18 700 /обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор/. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.