Последен срок за подаване на документи за помощ за отопление

Последен срок за подаване на документи за помощ за отопление

Днес е крайният срок, в който хората и семействата, нуждаещи се от подпомагане с целева помощ за отопление, могат да подават документи в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящия си адрес, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

Кандидатстването за енергийно подпомагане на нуждаещите се, за отоплителен сезон 2019/2020 г. започна на 1 юли а до момента над 265 000 нуждаещи се са депозирали заявления за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон.

На близо 210 000 от тях вече са издадени заповеди за отпускане на целевата помощ, а 33 670 пък са случаите на отказ.

От Агенция социално подпомагане отчитат увеличение на отпуснатите помощи спрямо изминалата 2018г. Увеличението е в следствие на  промените в наредбата през 2019 г., а именно - хората с увреждания, възрастните и особено онези от тях, които живеят сами, да получават този вид помощ.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.