Днес изтича срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък

Днес изтича срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък

Днес е последният ден, в който фирмите може да декларират и да внесат корпоративен данък. Едноличните търговци и земеделците също трябва днес да си платят здравните и социални осигуровки, напомни Националната агенция по приходите (НАП). До 30 юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец  №6 с общия размер на дължимите  за предходната година осигурителни вноски, напомнят от Национална агенция за приходите.

Освен корпоративен данък, фирмите ще трябва да платят и данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват онлайн, чрез портала за е-услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис (КЕП).

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.