Всички знаят как се убиват муха и политик – с вестник. Как обаче се убива вестник с 10-годишна история и над 100-хиляден тираж?

Отговорът е шокиращ: с наказателно постановление на прокурор. И то не на главния, а на n-ия районен обвинител, чието име – Тодор Тодоров, иначе никой никога не би разбрал. История, не е виц. 

Случи се преди ден с колегите ни от „Телеграф”, а утре може да се случи с всеки един от нас. Оставяме на страна юридическата абсурдност на ситуацията - оспорването на търговска марка е въпрос на гражданско, а не на наказателно право и ако някой има претенция, води дело в съда. Постановлението със сигурност ще влезе в учебниците по право като прецедент за превишаване на правомощия и погазване на демокрацията у нас. Същественото в случая е бруталното затваряне на устата на една медия. С постановлението си прокурор Тодоров на практика подготвя екзекуцията на всички медии. Защото аргументите му с лекота заличават вестникарските марки.

Да се готвим ли вече и ние от „Стандарт”, г-н Тодоров? По вашите критерии ние сме в още по-тежък грях от „Телеграф”, защото не само името ни е свързано с австрийския „Дер Щандарт”, но и о, ужас – те знаят и признават това, отдавна правим и общи приложения. Така, че се присъединяваме към протестната позиция срещу това мракобесие на колегите от „Телеграф”, изпратена до главния прокурор Сотир Цацаров и Инспектората на Висшия съдебен съвет.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Проверки, но не само от дъжд на вятър

Винаги съм твърдяла, че навиците за здравословно хранене се придобиват първо в къщи, а задачата да се изградят е основно на родителите. Казвам го и от личен опит. Лошото е, че колкото и да се стремиш да опазиш детето си от влиянието на на т.нар. junk food, това се оказва мисия невъзможна.

Мрежата за расисткия скандал: А „Тотнъм“ като хвърляше банани?

Мрежата буквално прегря от коментари по повод скандала на мача Англия:България и клеймото "расисти", което беше хвърлено от обществената реакция на Острова върху страната ни. Публикуваме само част от коментарите за реакциите на британските медии и журналисти. 

Балканите не са заден двор

Добре е, че управляващите свикаха Съвета по сигурността и обсъдиха ситуацията след инвазията на Турция в Сирия, както и възможността да загубим милиарди лева от евентуални санкции.