ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“-Люлин с диагностични пакети в целодневни COVID-19 кабинети

ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“-Люлин с диагностични пакети в целодневни COVID-19 кабинети

ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“-Люлин стартират диагностични COVID-19 пакети в целодневни специализирани кабинети за диагностика и лечение на коронавирусна инфекция.

Те работят на специално обособени места на територията на двете ДКЦ-та, а в тях могат да бъдат консултирани лица, позитивни или суспектни за ковид инфекция с или без симптоми чрез специално разработени диагностични COVID-19 пакети, които включват специфични разширени лабораторни и образни изследвания (рентген или скенер). След получаване на резултатите от тях, пациентът получава медицинско заключение от лекаря за здравословното си състояние и назначение на индивидуална терапия.

В кабинетите пациентите могат да направят бърз антигенен тест или PCR за потвърждаване на наличието на инфекцията, ако преди това не са извършвали такива.

Всеки от тях ще получи безплатно и еднократни консумативи като защитна маска, престилка, калцуни.

Пакетите за диагностика за COVID-19 с рентген или скенер в специализирания кабинет в ДКЦ "Софиямед"- БЛОК1 (бул. Г.М.Димитров 16) се осъществяват БЕЗ предварително записване или с възможност за предварително записване на тел. 02 465 0000 или онлайн през Superdoc.bg от понеделник до неделя от 10:00 до 18:00ч. Консултацията с лекар се извършва в специализирания COVID-19 кабинет, който се намира откъм входа на Спешно отделение, а изследванията - в звено „Образна диагностика“, където функционират специални часови графици за вземане на кръв и извършване на образни изследвания на пациенти с или суспектни на COVID-19 инфекция. 

Във връзка със стартирането на дейността на специализирания  целодневен кабинет се удължава и срока за пробонабиране за тестове за COVID-19 -експресен PCR, стандартен PCR, бърз антигенен тест.

Диагностичните пакети в COVID-19 кабинета в ДКЦ "Софиямед"-Люлин (ж.к.Люлин 7, бул. Джавахарлал Неру 23) могат да се извършват БЕЗ предварително записване или с възможност за предварително записване на час на тел. 02 465 0003 (всеки работен ден от 8:00 до 18ч.) или чрез резервиране на час през системата на Superdoc.bg - https://superdoc.bg/lekar/paketi-koronavirus-diagnostika и се реализират от понеделник до петък от 7:30 до 19:00ч.

Консултацията с лекар се извършва в специализирания COVID-19 кабинет, а изследванията - в звено „Образна диагностика“, където функционират специални часови графици за вземане на кръв и извършване на образни изследвания на пациенти с или суспектни на COVID-19 инфекция.

Във връзка със стартирането на дейността на специализирания целодневен кабинет  пунктът за пробовземания за тествове за COVID-19 в ДКЦ "Софиямед"-Люлин също променя работното си време и ще работи всеки делничен ден от 8:00 до 16:30ч. Тестове може да се извършват без или с предварително записване на час онлайн през системата на Superdoc.bg или на тел.02465 0003.

*Всички медицински услуги в специализираните кабинети за COVID-19 в ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Софиямед“-Люлин се заплащат!

**Пациентите с предварително резервиран диагностичен пакет за COVID-19 са с предимство!

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.