Джуди Халваджиян: Създадохме шоуто на Рачков за 2 месеца, това беше чудо

Джуди Халваджиян: Създадохме шоуто на Рачков за 2 месеца, това беше чудо

Започваме втория сезон с магията на цирка и олимпийските момичета

Aко видите, че Господарите са в ефир, означава, че някои неща са започнали да се променят! Зуека иска да намери по-добро бъдеще за детето си, защото вижда, че в тази държава не се случва нищо позитивно - казва в интервю за "Телеграф" телевизионният продуцент Джуди Халваджиян.

- Г-н Халваджиян, тази вечер стартира новият сезон на „Забраненото шоу на Рачков“. Имаше всякакви спекулации, че ще има нов водещ, че няма да се завърне шоуто. То обаче се завръща и обещава да е още по-успешно.

- Ще има различни актьори в шоуто през втория сезон, но шоуто си е „Шоуто на Рачков“ и ще продължава да си е „Шоуто на Рачков“.

- Изминалият сезон беше много силен, имаше доста емоционални моменти. На какво сте заложили във втори сезон?

- С първия сезон бяхме направили голям експеримент, защото това не е формат и когато правиш нещо, което не е формат с утвърдени правила, както са големите формати като „Капките“, „X Factor“, е много по-трудно. Видяхме си грешките и смятам, че вторият сезон ще е доста по-добър. Това е моето усещане. Към екипа се присъединява и Влади Априлов с неговия дългогодишен опит в такъв вид шоу предавания и съм убеден, че нещата ще се получат още по-добре.

- Какво ще запазите и какво ново да очакваме?

- В първия сезон имаме много добри гости и емоционални срещи като тази с Христо Стоичков, Стефка Костадинова. Тази част - емоционалната, ще се опитаме да запазим и във втория сезон, но ще има много по-различни неща. Искаме шоуто да е доста по-различно и забавно. Всяка седмица да е събитие. Започваме първото шоу с магията на цирка, което ще е доста атрактивно и интересно за хората. Във втори епизод ще участват и олимпийските ни момичета - нашата гордост, ще опитаме да вкараме и там елемента на емоционалност.

- Да ви върна малко във времето назад. Как тръгна идеята за шоуто. Знаем, че Рачков правеше много успешни представления със „Забраненото шоу на Рачков“. Пълнеше залите, а билетите свършваха за часове. Оттам ли тръгна идеята?

- Да, той работеше около 2-3 години и самочувствието му дойде в момента, когато видя, че хората се радват по различните театри и зали. Дойде един ден и предложи да го направим като телевизионен формат и започнахме да работим. Година преди това мислехме по въпроса, първия сезон го създадохме в рамките на 2-3 месеца, което беше чудо. Ние искаме вторият сезон да е много по-добър от първия и работим над това. Имаме повече време, обогатихме екипа. В момента се работи много усилено, защото стартираме в неделя.

- Едно от нещата, с които най-много печели самият Рачков, са усмивките, които дарява на хората. Смятате ли, че в момента точно това трябва на българина?

- Винаги са ни трябвали усмивки. Искам във втория сезон да има повече хумор, повече музика, танци и скечове. Да няма толкова дълги интервюта, каквито имахме първия сезон. По това ще се различава вторият от първия.

- „Маскираният певец“ също е предаване, което дарява усмивки на хората, тази година като че ли фокусът малко се измести със заминаването на Зуека? Доста неща се изписаха в социалните мрежи, какво е вашето мнение?

- Не мога да разбера как може някой да се настрои по такъв начин към човек като Зуека. Познавам го от 20 години, такъв свестен човек - позитивен, готин. Просто си сподели, че иска да намери по-добро бъдеще за детето си, защото вижда, че в тази държава нищо позитивно не се случва.

- Нямаше ли някакъв вариант - да пътува примерно?

- Много е трудно. При вида на форматите, които правим, няма как да дойдеш за един ден. Трудно е да остави семейството си там. Той искаше да направи тази крачка, ние знаехме, че това ще се случи и след обявяването на Краси Радков беше ясно, че ще се свържат със Зуека.

- Има нов тандем Геро- Радков.

- Краси Радков е изключителен професионалист и аз много го харесвам. Надявам се един ден да мога да събера Рачков и Радков в „Господарите“, защото съм сигурен, че ще се получи нещо изключително.

- Имаше ли конфликт със Слави Трифонов относно Краси Радков?

- Със Слави нямаме конфликт, защото в момента той е политик и не се занимават много с телевизия. Краси е талант, който трябва да бъде използван, и Слави в случая много професионално каза - „ок“, няма проблем.

- Много фенове питат няма ли да се завърнат на екран „Господари на ефира“?

- И аз това питам от 3 години (смее се). Знам защо не сме в ефир и когато една от двете телевизии бъде малко по-смела и направи крачката да върне „Господарите“, тя ще спечели много. В която телевизия „Господарите“ са били, нещата там се оправят. Това не е шега, а факт. Дай Боже, да „узреят“. Време е. Хората имат нужда от такова предаване, защото сега никой в ефир не държи сметка на институциите и политиците, които си правят каквото си искат. А „Господарите“ бяха тези, които им обръщаха внимание за грешките, за липсата на морал.

- На българина като че ли не е угодно да му се казва истината?

- Да, така е. Ние продължаваме онлайн. Не е същото като да си ефир, но бъдещето е в интернет. Ще продължаваме да си развиваме онлайн платформата, защото съм убеден, че младите хора са там и това все повече ще се развива.

- Лично вие смятате ли, че „мишката изяде книжката“ и че вече всичко е онлайн?

- Да, това се случи в много сфери. В последните години българинът трудно реагира на нещо, което всички смятаме, че е неправилно. Винаги съм казвал, че трябва да имаме една маса от хора, които да са непримирими и да не позволяват да се случват безобразия в държавата. Тази маса я няма. Така е за жалост. Казвал съм го и преди - ако видите, че „Господарите“ са в ефир, означава, че някои неща са започнали да се променят. Има надежда.

- За толкова много сезони на „Господарите“ има ли забавен момент, който винаги ще помните?

- Всеки сезон е имало. Радвам се, че все пак успях чрез „Господарите“ да направя така, че да превърна шоуто в институция, към която хората се обръщат повече, отколкото към тези, които се водят институции. Това успяхме да изградим за тези години, марката продължава да е силна и в интернет без ефир и аз съм доволен от това. Лично аз съм се променил, следвайки „Господарите“ - винаги съм бил морален човек, но съм станал още по-морален, правейки предаването. Това е истината. Смятам, че и на хората, с които съм работил, съм предал тази философия. „Господарите“ не са нищо друго освен една философия, т.е. ти търсиш справедливост и не трябва да приемаш несправедливите неща, които се случват около теб.

- От две години се намираме в много неясна ситуация покрай пандемията, трудно се прави не само изкуство, а каквото и да било. Вие как се справяте?

- Трудно е, много е трудно и за екипа, и за водещите - да излязат на празна трибуна без публика да забавляват, да нямаш обратната връзка с емоцията на зрителя в студиото, е много трудно. През тези две години доказахме, че въпреки пандемията можем да се справим и се справяме. Надявам се този вирус да си отива, но е хубаво хората да осъзнаят, че е добре да се ваксинират.

- С каква публика ще стартира „Шоуто на Рачков“?

- 50%, ще има публика.

- До каква степен се промени светогледът ви, след като това се случи?

- Промениха се някои неща, но явно животът около нас е имал нужда от тази спирачка. Умните хора са си направили анализа, а други хора се възползваха по време на пандемията и откриха нови бизнеси. За съжаление обаче много бизнеси пострадаха и като гледам, това не е само в България, а и в целия свят. Лошото е, че ние сме бедна държава и явно не може да се намери достатъчно финансова помощ за бизнеса, за да може той да е спокоен и дори да е затворен за известно време, хората да бъдат обезпечени. Това е големият проблем. Но като знам колко се краде в политиката, съм сигурен, че е имало достатъчно пари да бъде обезпечен бизнесът и не само.

- Като заговорихме за политика, вие самият бихте ли се впуснали в тази посока?

- Политиката е за хора, които нямат проблем с това да са лицемерни, моралът за тях не е най-важното. Аз имам принципи, които спазвам и не искам да нарушавам. В политиката не можеш винаги да спазваш принципи, защото трябва да си плазмодий, а аз не мога да съм лицемер, не мога да съм фалшив, да обещавам днес едно, утре друго.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.