Какво е убиецът Полфрийман? Джокер или Жокера?
2

Какво е убиецът Полфрийман? Джокер или Жокера?

Убиецът Джок Полфрийман изглежда е гледал „Жокера“ с Хоакин Финикс и си въобразява, че е поредната луда глава, която ще поведе тълпите към своята шизофренна справедливост. Сега нарцистичният социопат и убиец иска да се възобнови делото за убийството, което извърши в сърцето на София. По съвет на своите адвокати, на които някой плаща космическите хонорари, Джок иска да се изкара невинен.

Но Джок не е „джокер“, колкото и да го провиждат олигархичните кръгове за такъв. Не е и Жокера, освен може би в делюзиите, които изживява. Джок е бита спатия. Поредната публична играчка на задкулисието в лицето на Прокопиев и обяздения му мейнстрийм, която ще бъде употребена и изхвърлена като сополива маска за еднократна употреба.

Но не още. Не и преди да изплатил дълговете си към задкулисието, което го извади от затвора. Дългът на Полфрийман за това да бъде „фрий“ е огромен и този дълг не е кръвнината към семейството на убития младеж Андрей Монов. Арогантната социопатия на Полфрийман дори не му позволява да мисли за убитото момче, за семейството му. Дългът на Джок е към задкулисните сили в правосъдната система, които го извадиха навън, защото им е нужен. Борчът му е и към грантовите НПО-та, които сега плащат за офиса му в центъра на София, но после ще потърсят своето. Голяма услуга имаш да връщаш, Джок, и към „правилните медии“ от мейнстрийма, които някак карнавално и кресливо те премениха в одеждите на „правозащитник“, „пастор“, „борец за справедливост“, „хуманист“ едва ли не!

Цинизмът на Полфрийман и на тези, които му дърпат конците, е безграничен. Бутат този осъден убиец в експертна група за наказанията? Както каза Христо Монов, бащата на убитото момче, то е все едно педофил да влезе в експертна група за борба срещу педофилията, понеже е „вътре в проблема“

Тези дългове на битата спатия Джок, който иска да е Жокера, му тежат като воденичен камък на шията. Те са по-тежко бреме и от затвора. Защото олигархичните кръгове, които са навързани като свински черва в мръсните си схеми, не прощават. А безплатен обяд няма – нито в България, нито в Австралия.

Най-често задаваният въпрос в мрежата след окончателното освобождаване на Джок Полфрийман от ВКС на Лозан Панов е следният. Защо този убиец не се прибира в Австралия? Медиите там го наричат герой, та нали е убил някакъв „туземец“ в далечна България? Нали, горкият, се измъчи 11 години в затвора, защо не се прибере в родината си, при семейството си, защо остава в омразната му България?

Заради това, което споменахме и по-горе – заради услугата, която има да връща на тези, които сега го дондуркат грижливо като пеленак. Да не мислите, че „повелителят на чалга клиповете в Съдебната палата“ - Лозан Панов, е пуснал Джок „безплатно“ просто ей така, за да си навлече обществения гняв?

Следете медийните изяви на Джок Полфрийман, който бе пуснат напук на всякакъв морал, принципи и призиви за възмездие, от затвора, за да бъде екзотичното момче за поръчки на мейнстрийма. Не, той няма да стане Жокера, въпреки рижавата коса и буйния си нрав. Той е битата спатия на олигархията в поредната й атака срещу правосъдната система. Той е поредната провокация в лицето на цялото ни общество, организирана от задругата на олигарсите. А на олигарсите не им пука за убитото момче, не им пука дори от убийството на футболен клуб, не им пука да заграбят милиарди от вложителите си. Не им пука и за тебе, бедни, употребени Джок.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.