Дядо Николай с призив за обща молитва на „Отче наш“ в 21 часа, камбаните на всички черкви ще ехтят по същото време

Дядо Николай с призив за обща молитва на „Отче наш“ в 21 часа, камбаните на всички черкви ще ехтят по същото време

Пловдивският митрополит Николай отправи призив всички православни християни да отправят към Бог обща молитва „Отче наш“.

Поканата на владиката е за всички дни, докато трае бедствието. Християните, които се включат в общата молитва, трябва да го правят всяка вечер в 21 часа.

„Обръщам се с призив към вас, да обединим молитвата си в тези тежки изпитания за целия свят, като ви моля всяка вечер в 21 часа, който където и да се намира, у дома, на работа, или по пътя, да се моли с Господнята молитва „Отче наш“ за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото“, призовава той.

Камбаните на всички църкви в пловдивската епархия с негова заповед ще бият всяка вечер от 21 до 21,15 часа до края на март, съобщават още от пловдивската митрополия. Това ще се прави епархия в знак на подкрепа на всички наши лекари, медици, и медицински лица, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите наши ближни, казва пловдивският митрополит.

По думите му „времето на всеобщото бедствие, което Господ допуска и което съвпада с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в духовен план. Нека то да бъде за нас време на покаяние и смирение. Но не и на униние, на страх, на малодушие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на смъртта, и здравето, и болестта – всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и човека“, обяснява дядо Николай. Призивът му завършва с молитва да не забравяме „Господните слова: „Всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина…. и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя“.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.