Дистанционните програми хит в УНСС
2

Дистанционните програми хит в УНСС

Дистанционната форма на обучение е хит сред новопритетите в Университета за национално и световно стопанство и бележи ръст с 20%, отчете ректорът на вуза проф. Димитър Димитров по време на откриването на новата академична 2021/2022-а.

5 000 са първокурсниците в УНСС, като от тях 1/3 са избрали платените форми на обучение. Най-голям бил интересът към маркетинга и правото. За 101-годишнина на университета възпитаниците му вече наброяват 18 000. Бройката обаче може да се увеличи, тъй като приемът на магистрите, който също бележи 20% ръст, продължава.

„Като университет номер едно в дигитализацията, започваме годината уверено, че в какъвто и да е формат да се провежда учебния процес - присъствено, хибридно или изцяло онлайн, ние ще предложим на нашите студенти най - доброто качество на образователния процес“, заяви проф. Димитров. Той посочи, че от УНСС вече предлагат над 20 е-услуги за своите студенти, които да ги улеснят максимално.

Служебният образователен министър проф. Николай Денков призова първокурсниците да използват най-новите постижения на българската и световната наука. „Изключително важно е да използвате следващите няколко години, за да усвоите най-доброто от университета, в който сте избрали да учите“, посочи той. Според него всяка една криза, било то медицинска, енергийна или икономическа, може да се реши само по един начин – като се обменят знания между различни научни области. „Освен това няма българска, американска или китайска наука. Има световна наука. Затова е важно да следите какво публикуват учените по света. Истината се вижда в сблъсъка на различни идеи“, добави проф. Денков.

Междувременно в УНСС бе разположен мобилен ваксинационен пункт, който ще остане в двора на УНСС няколко дни. След това се предвижда да бъде разкрит постоянен кабинет за имунизиране срещу COVID-19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.