Дискутират бъдещето на Кохезионната политика на ЕС

Дискутират бъдещето на Кохезионната политика на ЕС

Граждански диалог на тема „Бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз и възможностите за градско развитие на София“ ще се проведе днес. 

В рамките на дискусията евродепутатът Андрей Новаков, в качеството на главен преговарящ по основния регламент за ЕСИФ след 2020 г., ще очертае рамката на преговорите по следващия многогодишен бюджет на ЕС и възможностите за инвестиции и развитие на страната ни чрез еврофондовете през периода 2021 – 2027 г.

Друг акцент на срещата ще бъде обхватът на Фондовете за градско развитие по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Експерти от „Фонд за устойчиви градове“ ще разяснят какъв тип проекти за градско развитие, енергийна ефективност и туризъм ще бъдат финансирани в град София от "Фонд за устойчиви градове“, чийто ресурс е в размер на 134,23 млн. лв. Ще бъдат представени и успешни проекти в областта на градското развитие, подкрепени с финансови инструменти.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.