Президентът на КНСБ посети три предприятия в Стара Загора

Президентът на КНСБ посети три предприятия в Стара Загора

Президентът на КНСБ Пламен Димитров вчера посети три големи предприятия в Статра Загора от химическата, месопреработвателната и мебелната промишленост в рамките на кампанията “За повече демокрация на работното място”. Кампанията се провежда от Европейската конфедерация на профсъюзите и КНСБ. Целта й е представителите на работниците да бъдат информирани и консултирани, да провеждат навременни дискусии с ръководството на всички нива и да участват активно в процеса на вземане на решения на техните компании или организации, спазвайки правилата на ЕС и националните разпоредби, казаха от КНСБ.

И трите фирми акцентират на проблема с трудностите при намирането на квалифицирана работна ръка. Те не скриха интереса си към предстоящото обучение по Информиране и консултиране, както и за други обучения, организирани от КНСБ. Пламен Димитров обърна внимание и на предстоящите съвместни с работодателските организации, проекти, които ще стартират от есента и които са насочени към подобряване на дигиталните умения на работниците и служителите.  

В Стара Загора Пламен Димитров участва и в пресконференция, на която бе представена нова технология за улавяне на въглеродния диоксид в ТЕЦ “Марица Изток-2” с цел намаляване на вредните емисии. Тя е разработена от проф. Жеко Ганев и екипът му, те гарантират 97% оползотворяване на въглеродния диоксид чрез физико-химично преобразуване до метан. “Държим държавата да помогне за изграждане на тази технология. Тя все още не е представена пред правителството. Дадено е писмо в ТЕЦ-2 с предложение за изграждане на пилотна инсталация, която да покаже, че има смисъл от тази технология и че тя работи, след което вече тя може да се направи на първия блок”, обясни кметът на града Живко Тодоров. Пламен Димитров изрази надежда управляващите да чуят интересния и иновативен подход на проф. Ганчев и по най-бързия начин това да се оформи като проект, който да попадне за финансиране в Плана за възстановяване и устойчивост, пишат от КНСБ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.