Директорът на 9-та Френска: Пропуснатото в учебния материал е фатално

Директорът на 9-та Френска: Пропуснатото в учебния материал е фатално

Отпадането на теми от различните предмети в 12-ти клас не е проблем. Пропуските в учебния материал за останалите класове са фатални. Това смята Емилия Богданова, директор на 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин". Според нея когато говорим за края на учебната година не са толкова важни оценките, а усвояването на учебните материал, заложен в учебните програми.

„Това е важно, за да не се създадат проблеми на децата в следващите години. всеки един пропуск, независимо от кой клас, ще рефлектира в по-нататъшното обучение. Фатално е ако има учебен материал, който в другите класове не преподаден на учениците, а те ще продължат своето образование и това ще доведе след себе си до проблеми”, заяви  Богданова.

Столичният директор не очаква проблеми по време на матурите. От регионалния образователен инспекторат помогнали и преструктурирането на броя зрелостници в стая, така че да бъдат по-малко. Богданова обясни, че засега нямат необходимост от  ангажирането на повече квестори. „Ще се справим с квесторите, тъй като МОН даде възможност да има по един в стая. Това отговаря и на намалената бройка на учениците в стая.”каза тя. Според директорката трябва да се прояви грижа и разбиране и към учителите, тъй като голяма част учителското съсловие било застаряващо, педагозите имали и хронични заболявания.

Според директорката нейните ученици и учители да се справили успешно, разполагали са и с техника. „Ситуацията е нестандартна, но всички ученици се стегнаха и успяха. Когато екипът на едно училище съобрази своите потребности и тези на учениците с възможностите, които има, нещата вървят.”, посочи тя.

Директорът на 9-та Френска предложи на 24-ти май да благодарим с аплодисменти  на учениците и учителите за техните усилия.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.