Директорите аут от ръководните органи на настоятелствата до края на 2020-а

Директорите аут от ръководните органи на настоятелствата до края на 2020-а

Директорите и заместник-директорите на детски градини трябва да напуснат органите за управление на настоятелствата в съответната образователна институция. Това припомня шефката на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева със съобщение до тях.

Причината са последните промени в Закона за предучилищно и училищно образование. Според тях директорите на училища, детски градини или центрове за подкрепа за личностно развитие и техните заместници не могат да бъдат членове на органите за управление на настоятелството, докато заемат съответната длъжност, но може да участват в заседанията им със съвещателен глас.

„В случай, че Вие или заместник-директор е член на учредено в детската градина настоятелство, следва в най-кратък срок да предприемете действия за изпълнение на нормативните разпоредби в Закона за предучилищно и училищно образование и да уведомите писмено началника на РУО – София-град за осъществените от Вас действия.”, посочва шефката на столична инспекторат Ваня Кастрева.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.