Директори предлагат учениците със СОП да имат и присъствени часове

Директори предлагат учениците със СОП да имат и присъствени часове

Да се създаде възможност за реални дейности в присъствена среда с деца и ученици със специфични образователни потребности през следващите три седмици, когато училищата и детските градини у нас ще бъдат затворени. Това са предложили на просветния министър Красимир Вълчев директори и заместник-директори от Съюза на работодателите в системата на образованието по време на онлайн работна среща, сподели председателят му Диян Стаматов.

По думите му присъствените часове могат да протичат в училището по график след уговорка с родителите. От съюза предлагат още дейностите към фонд „Земеделие“, които включват раздаване на  млечни продукти и плодове, да бъдат отложени след реалното възстановяване на присъствения учебен процес и да не се реализират през месец декември.

Директорите са предложили да бъдат информирани поне три дни по-рано преди детските градини да бъдат отворени, за тяхната подготовка и кадрова обезпеченост. Според тях те трябва да започнат работа отново преди Коледа, след Нова година начален етап да се върне в класните стаи, а в зависимост от спецификата на общината постепенно и другите ученици, като се спазва диференцирания подход. От съюза предлагат още връщането на учениците да бъде със задължително ползване на маски в учебните заведения.

Управителният съвет на СРСНПБ подкрепя и удължаването на учебната година с толкова, колкото е необходимо, за да има реален смисъл от работата на учителите и нормално преподаване за всички ученици във всички образователни институции.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.