0

С ъюзът на работодателите в системата на народната просвета в България ще внесе в понеделник искане до министъра на образованието за извънредна ваканция на учениците от 28-и януари до 2-и февруари. Това съобщи в социалните мрежи председателят на СРСНПБ Диян Стаматов. По този начин учениците ще имат шест последователни дни ваканция преди да започнат втория учебен срок вместо да почиват само на 1-и януари. 

Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България ще внесе в понеделник искане до министъра на образованието за извънредна ваканция на учениците от 28-и януари до 2-и февруари. Това съобщи в социалните мрежи председателят на СРСНПБ Диян Стаматов. По този начин учениците ще имат шест последователни дни ваканция преди да започнат втория учебен срок вместо да почиват само на 1-и януари. 

Директорите посочват, че допълнителните дни биха допринесли за реална почивка на учениците, нормализиране на трудната ситуация с отсъствието на учителите поради заболяване или карантиниране, както и за откъсване на всички ученици за седмица от училищната среда и възможност за нормално започване на втори учебен срок.
"Директорската гилдия се надяваме на подкрепа от МОН и от социалните партньори в образованието", посочват Стаматов.