Директор на училище и още петима ученици с Covid-19

Директор на училище и още петима ученици с Covid-19

Директорът на ОУ „Алеко Константинов” в Пловдив е диагностициран с коронавирус, съобщиха от областния кризисен щаб. Последно той е преподавал на 14 октомври, но е използвал лични предпазни средства и не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

Още петима ученици също са под карантина, след като са се разболели. В Английската гимназия в Пловдив на 19 октомври е диагностициран ученик от карантинирания 11Е клас. Той последно е бил на училище на 8 октомври. На 19.10.2020 е диагностицирано дете от първи клас, детето е под карантина като контактно на свой родител. То последно е било в училище на16.10.2020. Там са дадени предписания за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните  деца и педагогически персонал от класа на заболялото дете.

В СУ „Патриарх Евтимий“ Пловдив  на 19.10.2020 е диагностициран ученик от 7 А клас, чието последно посещение в училище е било на 16.10.2020. В ОУ „ Васил Левски“ в Хисар  на 19.10.2020г. е диагностициран ученик от 3 –ти клас. В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Карловое заболяло дете от 2-ри А клас. Дадено е предписание до всички директори да завишат контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните  деца и педагогически персонал от класа  и занималнята на заболялото дете. Към 20.10.2020 г.  на територията  на Пловдивска област има   109 новодиагностицирани  случаи на COVID-19.  Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2711. Под карантина -1346 лица. На домашно лечение  са 789 лица.

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 5-ма лекари от Пловдив. В момента се извършва епидемиологично проучване. „За изтеклите 24 часа са хоспитализирани 9 души, един е в тежко състояние, останалите са в задоволително. По информация на болниците  хоспитализираните към днешна дата са  222, от тях с  потвърдена диагноза за коронавирус са  185. Свободните легла са 59,  за интензивно лечение са  24, отделно стаите за пациенти с недоказан  COVID-19 са 11, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.