0

М одна къща "Диор" организира бляскаво ревю на живо без публика в италианския град Лече, включващо танцов спектакъл насред бароков площад, с което отдаде почит към местните занаяти и традиции.

Модна къща "Диор" организира бляскаво ревю на живо без публика в италианския град Лече, включващо танцов спектакъл насред бароков площад, с което отдаде почит към местните занаяти и традиции.

Луксозните лейбъли колебливо се завръщат на подиума на фона на коронавирусната пандемия.

Във времето на несигурност от екипа на "Диор" заложиха на шоу на живо, но без обичайното изобилие от знаменитости на първия ред.

Френската модна къща обаче обра овациите с екстравагантния си спектакъл, включващ оркестър на живо и танцьори, докато моделите си проправяха път през галерия от светлини на площад Пиаца дел Дуомо.

Представената от "Диор" круизна колекция наблегна на рокли с бродерии с десени на фойерверки - своеобразен поклон към италианския фолклор, докато рисунките на диви цветя на художника Пиетро Руфо бяха претворени в разноцветни рокли.

Творческата директорка на "Диор", италианката Мария Грация Киури, казва, че с колекцията се е опитала да покаже майсторството на регион Пулия - родното място на баща й, и да му помогне да се съхрани, представяйки го в нова светлина.

"В процеса на работа разбрах къде са моите страст и корени и защо този тип бродерии и традиции толкова ме привличат. Виждала съм баба ми, лелите ми и други жени да седят извън домовете си и да създават подобни прекрасни творения", споделя Киури.