0

К олекцията с облекла висша мода на „Диор“ за сезона есен/ зима 2019-1920 г. е вдъхновена от архитектурата. Причината - почит към увлечението на Кристиан Диор по изкуството за проектиране и изграждане на строителни елементи.

Колекцията с облекла висша мода на „Диор“ за сезона есен/ зима 2019-1920 г. е вдъхновена от архитектурата. Причината - почит към увлечението на Кристиан Диор по изкуството за проектиране и изграждане на строителни елементи.

Актуалната линия бе представена в рамките на Седмицата на модата в Париж, която се проведе в периода 30 юни – 4 юли. Голяма част от моделите на „Диор“ се разходиха по котешката пътечка с бели туники, върху които е бродиран изразът

Модерни ли са облеклата?

който принадлежи на прочутия архитект и писател Бърнард Рудофски. Някои от облеклата в линията напомнят на кариатиди.

"Кариатидите са като архитектурни стълбове, които поддържат грацията в облеклото и стойката. Сила, комбинирана с грация - за мен това е красотата", заяви по време на модния форум творческата директорка на колекциите за жени в "Диор" Мария Грация Киури.

Представени бяха рокли, сака, костюми тайори, поли-панталони, вечерни и бални тоалети. Преобладаващият цвят е черният, а бижутата са огромни и сюрреалистични.

Черното е предпочитаният от мен цвят, както и бялото.

Това е цветът на елегантността и съблазняването", намигна Киури. Вниманието привлякоха още асиметрична бална рокля с украса от конци ламе в бронзов цвят, които създават впечатление за пламъци, както и туники като на древните елини.

Още няколко бранда заслужават специално внимание покрай представянето си в Седмицата на модата в Париж.

Един от тях е „Шанел“. Терен за дефилето, на което бе показана новата колекция на световноизвестния бранд, даде библиотека. Френската дизайнерка Вирджиния Виард, която пое щафетата след смъртта на модната икона Карл Лагерфелд, очарова публиката и критиците с разнообразни предложения. Тя показа елегантни вечерни рокли, плюшени костюми и такива от туид - знаковия тоалет на "Шанел". По подиума се разходи и 17-годишният супермодел Кая Бергер, която е дъщеря на легендарната Синди Крофорд. Тоалетите на лейбъла за есен/зима 2019-20 от първия ред аплодираха кинозвездата Марго Роби, главната редакторка на американския Vogue Ана Уинтур, френските актриси Изабел Хъпърт и Сесил Касел.

Модният бутик „Азаро“ също е сред отличниците

изявили се във френската столицата. В линията преобладават вечерните облекла, а ключовата дума е блясък. „Азаро“ показа дръзки рокли с широки деколтета и обемисти връхни дрехи.

Ливанският дизайнер Джордж Хобейка пък направи истински фурор с пищни рокли във всякакви цветове, някои от които съчетани с воали.