Димитър Манолов е новият председател на Надзорния съвет на НОИ

Димитър Манолов е новият председател на Надзорния съвет на НОИ

Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов е новият председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт /НОИ/, съобщиха от пресцентъра на НОИ.

На свое заседание Надзорният съвет на Националния осигурителен институт е избрал ново ръководство. За председател на ръководния орган на институцията е бил избран президентът на Конфедерацията на труда "Подкрепа" Димитър Манолов, се уточнява в съобщението. Като представител на изпълнителната власт на поста заместник-председател на съвета застава Калина Петкова, директор на дирекция "Трудово право, обществено осигуряване и условия на труд" в Министерството на труда и социалната политика. Заместник-председател от квотата на работодателите ще бъде Станимир Цоцов.

Съгласно разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване председателството на Надзорния съвет на НОИ е с мандат една година и се предава на ротационен принцип между трите страни, участващи в него - изпълнителна власт, работодателски организации и синдикати.

Надзорният съвет на НОИ е решил също да се проведе процедура за избор на изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация за тази година и утвърдил задължителните изисквания към изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация през 2021 г. и условията, при които НОИ ще финансира дейността по профилактика и рехабилитация през тази година.

В 7-дневен срок от решението на Надзорния съвет на интернет страницата на НОИ ще се публикуват поканата за участие в процедурата и задължителните изисквания към изпълнителите на дейността.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.