0

Н астъпи онова време в годината, в което още дефилираме по улиците с повишено внимание да не се подхлъзнем на падналите листа и същевременно студът да щипе бузките ни за ефект ала руж. Или с други думи - още не сме изпратили есента, но зимата вече чука на вратата.

Настъпи онова време в годината, в което още дефилираме по улиците с повишено внимание да не се подхлъзнем на падналите листа и същевременно студът да щипе бузките ни за ефект ала руж. Или с други думи - още не сме изпратили есента, но зимата вече чука на вратата.

Това пък означава, че всяка себеуважаваща се дама с претенции за моден вкус всяка сутрин изпада в агония, защото не може да реши на какъв тоалет да заложи. Затова „Монитор“ побра най-популярните тенденции за есен/ зима 2020, които ще улеснят избора ви.

Костюми в ярки цветове

Този сезон световноизвестните имена в модната индустрия ни зарадваха със свежи идеи за костюми в ярки цветове. Става въпрос за сако и панталон, които са изчистени и клонят към класическата форма, но чарът им се крие в подбора на нюансите. Предложенията от отминалите седмици на модата преобладаваха в нюанси на яркочервеното, синьото и неоновите цветове, като коралът, оранжевото и зеленото се проявиха като отличници. Подходящи са за съчетание както с токчета, така и с ниски обувки и по-елегантни кецове. Това облекло е перфектно за ден в офиса, както и за питие с приятелки след работа. Или преди работа, ако трябва да спазваме часовете за излизане.

Кожени шлифери

Преди да се сгушим в най-дебелите си зимни якета, можем да си позволим да съчетаем пуловер с най-актуалната връхна дреха за тазгодишния сезон есен/зима - кожен шлифер. И ако миналата година те се появяваха в черни цветове, сега последен писък на модата са карамеленото и светли нюанси на кафявото. Междувременно в тенденциите все повече навлизат и максипалтата в жълт цвят, които се очаква да се превърнат в следващия хит.

Натурални тонове

Що се отнася до цветовете на блузите и пуловерите, на мода този сезон са натуралните тонове. Пробвайте пясъчно и бежово и със сигурност ще съберете погледите. Те вървят в перфектно съчетание за пола или панталон в цвета на 2020 година според консултантския институт за прогнозиране на цветни стандарти „Пантон“ - класическо синьо. В същото време се завърнаха и тигровите принтове, но по нашите ширини те често водят до различни асоциации.

Боти и ботуши

Най-интересната тенденция сред ботите и ботушите е разделянето в два цвята, досущ като популярните през 60-те години на миналия век модели. Независимо дали те се разделят по средата, само на муцуната на обувката или пък някъде в задната част, този тренд ще разчупи гардероба. Впечатление прави, че най-популярни са съчетанията с класически цветове - черно и бяло например. Междувременно кубинките продължават да са сред диктаторите и този сезон. Като не говорим за съчетание с дънки и джинси, а за спортен шик. През пролетта те се съчетаваха дори с минижуп и елегантни рокли. През студените месеци те са малко по-високи и е препоръчително да се носят с кожени поли и панталони, които също са на мода.

Бижута

Ако свързвате думата „ланец“ със селски тарикати и нацепени батки - време е да изтриете тези асоциации от глава си, поне през тази година. На модния пазар смело застъпиха редица колиета, които наподобяват на ланци. И то за представителките на нежния пол. Можете да ги съчетавате с рокли, бюстиета, тениски и дори пуловери. Модните експерти са категорични, че през есен/зима 2020 това е точният избор. Припомняме, че при бижутата имаме още едно намигване към миналото. Това са големите кръгли обеци, които бяха тотален хит преди повече от десетилетие. С тях ще можете да добавите пикантност към иначе скучното си облекло или пък да допълните елегантна рокля. Дизайнерите по цял свят са се погрижили да предложат разнообразие, като пускат модели с перли, камъчета и дори пера.