0

В реме е тестването за COVID-19 в училищата да бъде премахнато както на ученици, така и на учители, настоява Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ). Той е и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София.

Време е тестването за COVID-19 в училищата да бъде премахнато както на ученици, така и на учители, настоява Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ). Той е и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София.

Директорите и учителите са доказано отговорни професионалисти и следят стриктно за спазването на мерките в училище, заявява Стаматов, цитиран от БТА. Той уверява, че ученици с грипоподобни симптоми не се допускат в училищните сгради, а родителите са силно дисциплинирани и се консултират с личните си лекари.

"Средствата, които са предвидени за тестове за COVID-19, трябва да се пренасочат за купуване на въздухопречистватели. Според мен, това се отнася и за остатъка от предвидените средства в Бюджет 2022. Време е да се върнем към нормалността и да спрем с безрезултатното тестване на ученици и учители", коментира Диян Стаматов.