0

Г рупа „Диана Експрес“ заминава за Израел на 3 февруари. Същия ден музикантите ще свирят пред българската общност, а на следващия ще посетят Стената на плача в Йерусалим.

Група „Диана Експрес“ заминава за Израел на 3 февруари. Същия ден музикантите ще свирят пред българската общност, а на следващия ще посетят Стената на плача в Йерусалим.

2019-а е знакова за „Диана Експрес“. Групата навършва 45 години. За този юбилей музикантите ще изненадат почитателите си, като поднесат на концертна сцена хитовете си, оркестрирани за симфоничен оркестър. Премиерата на този концерт ще бъде на 9 март в Русе с Русенската филхармония. До края на годината с плакат „Диана Експрес – симфони“ бандата на Митко Щерев ще изнесе над 10 концерта.

През 2014-а „Диана Експрес“ чества своя 40-годишен юбилей. Този празник бе отбелязан с 10-дневно лятно турне у нас плюс албум „10 златни хита“. През 2015 г. „Диана Експрес“ изнесе 5 концерта и в Канада. По повод на това кратко турне Митко Щерев споделил с колегите си, че Ванкувър е най-красивият град, който е виждал през живота си. 40-годишнината беше отбелязана и в САЩ, но през 2016 г. Този път концертите са 12. На въпроса къде предпочита да концертира – в САЩ или Канада, филмовият композитор на столетието и създател на легендарната рок група недвусмислено отговоря: „Влюбен съм в българите, които живеят в Канада“. Има и една интересна подробност, свързана с тази негова любов. Авторът на „Душа“, „Адаптация“, „Осъдени души“, „Две праскови и две череши“ и още десетки неостаряващи хитове смята, че българите, живеещи в Канада, са най-интелигентната публика, пред която е свирил.